2 Maart opende het Grietenijhûs.

Voor een bomvolle kantine memoreerde voorzitter Wim Dolman in zijn speech nog even aan het feit, dat het jaren terug tijdens een fietstochtje naar huis met Kees Gorter (huidig voorzitter van dorpsbelang) ter sprake kwam, dat de dokterspraktijk nieuwe ruimte zocht. En zodoende is eigenlijk de verbouw van het Dorpshuis (ontstaan in 1958) een eerste push gegeven. Vervolgens nam wethouder Jouke Jongsma de microfoon ter hand. Hij benadrukte nog maar eens hoe belangrijk, zeker tegenwoordig, de leefbaarheid in kleine kernen is, om alleen maar het thema eenzaamheid aan te kaarten.

De wethouder heeft overig nog enige roots in Makkinga, want zijn moeder is op de Oosterhuisweg geboren. Hij gaf ook aan, dat er nu op dit moment 12 organisaties vaste gebruiker van het Grietenijhûs zijn. Hopelijk worden dat er in de toekomst vanzelfsprekend meer. Ook de exploitatie is en blijft een hot issue.

Vervolgens nam Kees Gorter het woord, hij noemde o.a. dat de subsidie-aanvragen ook niet altijd van een leien dakje gingen, omdat natuurlijk veel meer dorpshuizen om financiële steun vragen. Het betoog van Gorter had vooral een humoristische kwinkslag, en dat konden de aanwezigen absoluut waarderen.

Als laatste spreker nam Theo Andreae(Doarpswurk) het woord. hij noemde ook de leefbaarheid en de duurzaamheid, het laatste is in de tegenwoordige tijd eveneens een hot item.

Hierna deelde Wim Dolman mede, dat iedereen van de gelegenheid gebruik kon maken om alle ruimtes te bezichtigen, en hier werd volop gebruik van gemaakt.

Aan het slot van deze meer dan geslaagde bijeenkomst was er nog een foto-expositie, waarbij Andries Veldhuizen tekst en uitleg gaf, bij de schitterende foto’s, gemaakt door Gonny Veldhuizen, die zoals bij een ieder bekend is, ons in augustus 2018 helaas is ontvallen. Men kon een speld horen vallen, zo geboeid stonden de aanwezigen te luisteren naar het betoog van Veldhuizen bij de in binnen-en buitenland gemaakte foto’s. Resumerend, een meer dan geslaagd begin van de zaterdag, en Makkinga kan supertrots zijn op het Grietenijhûs.

Jacob Schurer

Een afspraak maken?

Neem dan contact op met de beheerder.

Haar mailadres is:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Telefoon:
06-23449860

Ons adres

Oosterhuisweg 3
8423 TG Makkinga
Tel: 0516-441315