Friese Wouden krijgt eerste sleutel

Medewerkers van de Friese Wouden kregen afgelopen woensdag de sleutels overhandigd van hun nieuwe vestiging in Makkinga.

Al enige tijd werkt Makkinga hard aan het vernieuwen en uitbreiden van het dorpshuis. Bij deze vernieuwing hoort ook een nieuwe naam. Uit een veelheid aan ideeën is uiteindelijk gekozen voor “GrieteNIJhûs”, genoemd naar het voormalige gemeenschapsgebouw dat op de zelfde plaats heeft gestaan.
Naast een paar nieuwe ruimtes zoals een jongerenruimte, een nieuwe ontmoetingsruimte en een vergrote opslag realiseert het dorp ook ruimte voor zorg-gerelateerde bedrijven. De eerste die in dat kader gebruik gaat maken van het Grietenijhûs is “Thuiszorg De Friese Wouden”. Afgelopen woensdag kregen zij de sleutels overhandigt uit handen van de voorzitter van het Grietenijhûs Wim Dolman.
“Thuiszorg De Friese Wouden” is blij met de nieuwe ruimte en verheugt zich op de samenwerking met de andere gebruikers. Dat zijn in ieder geval “Fysiotherapie Oosterwolde” en “Veelzeggend, logopedie en dyslexie”. Huisartsenpraktijk Timmermans start zeer binnenkort met de bouw van de nieuwe praktijk pal naast het Grietenijhûs. Zo ontstaat midden in Makkinga een mooi complex waarin activiteiten op het gebied van welzijn, sport, cultuur en zorg samenkomen.
Voorzitter Wim Dolman benadrukt dat bij de verbouw de toekomst voorop heeft gestaan. De gehele nieuwbouw is zeer goed geïsoleerd en wordt verwarmd middels aardwarmte. Ook het bij elkaar brengen van allerlei organisaties die actief zijn voor het dorp past in dit nieuwe denken.
Hij geeft aan blij te zijn met de komst van de Friese Wouden en straks de andere twee organisaties. Mochten ook andere organisaties belangstelling hebben voor het concept van het Grietenijhûs dan komt het bestuur graag met hen in contact.

Een afspraak maken?


Neem dan contact op met de beheerder.

Haar mailadres is:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ons adres

Oosterhuisweg 3
8423 TG Makkinga
Tel: 0516-441315